dimecres, 2 d’octubre del 2013

Voltant l'estany a peu


Començarem a caminar davant de la zona de sortida del camp de regates. Ens trobem a la part sud i ens mourem amb l'estany a la nostra dreta. De seguida entrarem al paratge dels desmais.

Els arbres tenen les seves branques llargues, torçades i caigudes fins tocar l'aigua (com si estiguessin "desmaiats"). Els arbres no són autòctons, i cada vegada en queden menys, però el paratge es fantàstic.


Entrarem al terme municipal de Porqueres, passarem pel costat de l'esglèsia de Santa Maria de Porqueres, joia del romànic. Ens quedarà a pocs metres a la nostra esquerra, sobre un turonet.


Agafarem un camí al costat de la carretera de circumval·lació. Farem uns centenars de metres fins arribar a l'entrada del Bosc de Can Morgat.


Entrarem al bosc de Can Morgat. Aquest camí humid passa a tota vora de l'estany, tant que quasi podríem tocar l'aigua amb les mans. Amb l'ombra de les alzines, els pins i els roures és un bonic paisatge.


Entrarem a la llacuna dels Amaradors.A la dreta del camí, a pocs metres, hi ha una petita àrea inundable, de poca fondària, on s'hi poden veure aus, peixos, amfibis, etc.

El camí ens porta en un bosc de ribera. A l'esquerra, a uns centenars de metres sobre una petita muntanya, s'hi assenta el veïnat de Lió. Tot seguit arribarem a la torre d’arribada del camp de regates


Continuarem caminant dintre el bosc de ribera i a uns centenars de metres a la dreta hi trobarem la zona de la Caseta de Fusta, la zona de bany pública i gratuïta.


A la sortida del bosc s'hi troba el Parc de la Draga, el més gran de la ciutat. Es va fer l'any 1992 pels jocs Olímpics. A l'esquerra s'hi assenta el Poblat neolític de la Draga. En aquest parc s’hi han trobat restes d’un poblat neolític.

Hem passat pel costat del Club Natació Banyoles i entrem en el passeig de la part sud. A l'esquerra hi ha la sortida de l'aigua de l'estany que es fa, principalment, a través dels cinc recs existents. Els recs són canals construïts que creuen tota la ciutat.


I aquí és el punt del camí d'arribada. Aquest camí té un recorregut d'uns 7000 metres, que sense anar molt depressa, tardarem 1 hora i 15 minuts.


Dins l'estany una gòndola rumbeja
donant al vent ses blanquinoses ales
que, quan el sol s'acluca, són de cigne

i quan els dóna un bés semblen daurades.
Si és la de mos amics que tant estimo,
que la Verge del Mont guiï la barca!

Jacint Verdaguer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada