dilluns, 2 de desembre del 2013

Els banys vells de Banyoles


Els banys vells de Banyoles es varen construir any 1937 i el projecte el va fer el que aleshores era l'arquitecte municipal, Francesc Figueras i de Ametller (en Paco, Banyoles, 1902-1992). Durant aquest temps han estat remodelats moltes vegades.

Tot caminant, pocs metres abans d'arribar als banys vells, hi vaig trobar aquest ànec. Amb la cara seriosa m'estava mirant quan m'acostava, però va veure que portava la màquina de fotografiar i em va fer un senyal amb al cap volent dir: espera't un moment....


Es posa dret tot fent anar les ales d'un costat a l'altre. Estava content perquè sabia que sortiria al bloc Voltant l'estany d'en Ramon.


Aquesta foto està feta des de la dreta dels banys, un dia a mig matí del mes de setembre del 2013.


Han estat uns mesos d'obres de l'Ajuntament per arreglar l'espai, els banys vells de Banyoles. Tothom que s’hi acosti veurà el canvi ja que la façana presenta un aspecte també totalment renovat.


Concretament s’ha fet una repintada de tots els Banys Vells i s’han repassat tots els materials de fusta. També, s’ha millorat la instal·lació elèctrica i d’il·luminació, s’han reformat les passarel·les i s’ha repassat la coberta.


Els nous concessionaris dels Banys Vells varen obrir les portes del local el dissabte 3 d'agost del 2013.


El bar dels banys.


Els banys de l'altre costar.


Aquí, a un metre del costat esquerra, s'hi troben aquest ànecs nedant, rient i disfrutant d'aquests dies tant macos que fan a mig matí.  


 A mitjans del mes setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada